GYARMATI PÁL (RAUCSÁN PÁL)

BALASSAGYARMAT 1907.XX.XX. - BUDAPEST 1984.11.XX.

 

1928 - Budapest Isvántelek

Álló sor, jobbról a második A képen 21 évesen csokornyakkendőben és bricsesznadrágban látható, emlékeim szerint mindig adott a divatra.Fiatalon kezdett a Magyar Királyi Államvasutaknál dolgozni, akkoriban ez nagyon jó állásnak számitott a nyugdij miatt.

 
 

1928 - Ismeretlen

Testvériség Birkózó szakosztály Sajnos nem tudom hol készült a kép, amit tudok, hogy 38 szoros bajnok volt, válogatott, Eb.n ezüst érmes.

 
 
 

1929 - Szeged

Légsúly első helyezett, Reucsán Pál, Testvériség!

 
 

1930 - Ismeretlen

Raucsán Pál és Zoman Mariska, vőfély és koszorúslány

 
 
 

1930 - Magyar Királyság

Útlevél Brüsszelbe a birkózó Európa Bajnokságra. Ezüstérmes A díjat Benito Mussolini adta át. A story szerint azért került erre sor, mert a nagypapám volt az egyetlen dijazott aki alacsonyabb volt Mussolininél.

 
 

1931 - Ismeretlen

Jobbról a második Képfelirat "Jankónak, Palyától"

 
 
 

1932 - Ismeretlen

Többszörös Magyar bajnok légsúlyban

 
 

1946 - Ismeretlen

A bombakereső kutyával A kutyát Gandinak hivták, nagyon szerette. Azt mesélte a tűzszerészek akna és tulélök felkutatására tanitották be. Egy katona barátja hozta el neki, hogy vigyázzon rá, mert megnyúszta az ezredes puliját és leakarják lőni, amúgy nagyon békés állat, szereti a gyerekeket, nagyon okos, kár lenne érte. Ez igaz is volt, egyetlen egyszer támadt gyerekre, feldöntötte és ráült a mellkasára, közben hangosan ugatott. A gyerek az akkor 14 éves apukám volt, aki egy hirtelen ötlettől vezérelve éppen egy ott felejtett gránátot kezdett szétszerelni a szomszéd gyerekek asszisztenciája mellett.

 
 
 

1957 - Budapest

"Emlékül Palkó és Erzsike gyermekeimnek, Apátok, Gyarmati Pál"

 
 

1957 - Budapest

Karácsony, feleségével és a fia és lánya nélkül Apu és a lánya férje nemzetőrök voltak a forradalom alatt, már keresték Őket, ezért a zöldhatáron át voltak kénytelenek elhagyni az országot Ausztria felé.

 
 
 

1958 - Budapest

"Szeretettel szüleidtől, kis fiamnak. Emlékül szüleidtől a Paradicsom kertből. Édes fiamnak és Csöpikének. Ti hiányoztok Apus"

 
 

1960 - Eger

"Egri emlék Pali fiunknak - Apu , Anyus" és az utóirat "ami a kezemben van azt a kis demizsont egri bikavérrel együtt neked szántuk"

 
 
 

1960 - Budapest

"Emlék szüleidtől"

 
 

1966 - Budapest

Feleségével és egy ismeretlennel

 
 
 

1967 - USA

 
 

1967 - USA - Kanada Niagara

Csöpivel a Niagaránál

 
 
 

1967 - USA

Nagypapa Csöpivel, apukám első feleségével az USA ban. 10 év után találkozott újra a fiával.

 
 

1973 - Budapest Mávtelep

Felesége, Andi, Georgina, Momo Végre együtt a család, a lánya és férje haza látogattak Párizsból

 
 
 

1980 - Budapest

"Emlékül aranyos édes kis unokámnak Andreámnak Nagypapádtól sok szeretettel"

 
 


QR kód letöltése

 

A FamPath sütiket használ. A süti egy betűkből és számokból álló kisméretű fájl, amelyet az Ön számítógépén tárolunk és engedélyezése hiányában szolgáltatásunk nem fog megfelelően működni.

Top