AZ ELSÖ BEJEGYZÉS.

 Mi is ez az egész és mit akarok én ezzel?

 

Ez egy emlékezetkultúrát formáló weboldal, melynek célja a társadalmi múlt-tudat nyitottabbá és átláthatóbbá tétele, valamint az egyéni és kollektív múltfeldolgozás elősegítése, kiterjedtebb megosztási és kapcsolat-felvételi lehetőségeket biztosítva az egyének, családok és digitalizált közkincsek kezelését ellátó intézmények számára.

A regisztrált felhasználó egy elhunyt hozzátartozó élettörténetéről készíthet profilt. Ez tartalmazhatja az eltávozott személy fontosabb, dokumentált életeseményeit fényképek, dokumentumok, audiovizuális források, GPS koordináták és egyéb meta adatok formájában. A FAMPATH alapszolgáltatás ezekből elkészít egy életút lenyomatot, rendszerében eltárolja azt, és generál egy ehhez tartozó Quick Response (QR) kódot, mely alkalmas síremléken elhelyezhető nyomat (print, műkő, üveg, kerámia tűzzománc stb.) elkészítésére. A QR kódnak köszönhetően a temetőben okos telefon segítségével megtekinthetővé és nyilvánossá válik az elhunyt családtag weboldalra feltöltött és közzétett élettörténete. 
Művészek, alkotók, közéleti szereplők esetében az idővonal kettéoszlik, és az elhunyt közszereplő alkotói, közéleti tevékenysége párhuzamos idővonalként jelenik meg a rendszerben, lehetővé téve a magánéleti és közéleti események egyidejű megjelenítését.

Kibővített szolgáltatásként a weboldalon annak a lehetősége is megnyílik, hogy a keletkezett adatbázisban a rendszer arc, tárgy, helyszín, valamint egyéb analízis segítségével elemzést végezzen, majd felhívja a regisztrált felhasználó figyelmét az esetleges egyezésekre. További szolgáltatásként nyílik meg a későbbiekben a vendégkönyv, a nekrológ, és az időkapszula rendszer használatának lehetősége. 
A rendszer képes lesz nagy nyílt adatbázisokban is keresést végezni és az elhunyt személlyel kapcsolatos információkra ugyancsak felhívni a regisztrált felhasználók figyelmét.

 

Vissza

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincsenek hozzászólások

 

 

A FamPath sütiket használ. A süti egy betűkből és számokból álló kisméretű fájl, amelyet az Ön számítógépén tárolunk és engedélyezése hiányában szolgáltatásunk nem fog megfelelően működni.

Top